Hiljainen häivähdys – tai mitä viimeiseksi tekisit

Nämä seuraavaksi esittämäni kaksi vinkkiä voivat tuoda ratkaisun kahteen täysin toisenlaiseen kysymykseen: 1. Mikä minua auttaisi juuri nyt, mitä voisin tehdä tämän ongelmani/haasteeni ratkaisuksi. 2. Onko kuolemanjälkeisyyttä ja millaista siellä on?

Ensimmäinen vastaus on aavistus, häivähdys, etäinen häilyvä mielenkuva tai kovin hiljainen ääni, jonka kuulee vain vaimeasti.

Olen tullut siihen tulokseen, että usein me tiedämme vastauksen, mikä meitä auttaisi, mikä ratkaisi propleemamme. Se meidän itsekunkin oman vastauksemme (lue: totuutemme) ääni on vain niin hiljainen, ettemme – luota siihen! Se voi olla myös mielenkuva, vähän kuin aavistus, jonkinlainen häivähdys, haaveenomainen kaukaiselta tuntuva toive jossakin taustalla.

Vastauksemme – ja totuutemme on joskus kuin kaukainen kuva, jonka näkee vain pienenä, tai jonkin (kummallisen hälinän aiheuttaman) sumun peitossa epäselvänä. Hiljaisuus vie sumun pois –> kun vaiennat ympäristön äänet, häviää sumukin samalla. Se häivähdys omasta onnesta tai tuonpuoleisesta voi välittyä ajatuksiin muodossa: voisikohan se auttaa, mitä jos se onkin niin, ainakin minä toivon niin. Kaikkein parhaiten asiat etenisivät, jos tapahtuisi … ihme. Toive ihmeestä, toive … ala kertoa faktojen sijaan toiveen tarinaa.

Millaista toivot, että tuonpuoleisessa olisi? Miten toivot asioiden siellä olevan?

Toinen vastaus usein piilee siinä, mitä saatamme pontevina puolittain huumorilla sanoa, että ”viimeisenä mä sinne muuttaisin”; tai ”jos mikään muu ei auta, niin sitten minä kyllä …”; tai ”se olisi kyllä viimeinen henkilö .. ja viimeinen homma, mitä voisin kuvitella …”.

Niin, monesti me teemme juuri sellaisia asioita, mitä viimeisenä tehdään. Tee sitä, mitä viimeiseksi tekisit … niin ei tarvitse katua, että se jäi kyllä tekemättä. Ja huomaa, että joskus kielteinen tunne sitoo sinut johonkin … että löydät sen aivan toisenlaiseksi.

Kuuntele hiljaista ääntäsi,

vaienna häly ja sumu laskeutuu,

niin näet kaukana kasvosi onnelliset,

Tee se, mitä tekisit viimeiseksi,

niin olet jo pitkällä,

unelmiesi polulla

tietä kohti.

Markku Siltala — www.markkusiltala.fiwww.hyvinvointiasurussa.fi

(C) MARKKU SILTALA
info@markkusiltala.fi
Y-tunnus: 2026952-5

(C) Markku Siltala