Käy dialogia Hänen kanssaan

Käy dialogia Hänen kanssaan

Valitse itsellesi rauhallinen paikka. On hyvä, että saat olla yksiksesi tai ainakin niin että kukaan ei keskeytä sinua. Sulje puhelin ja muut laitteet, että voit olla rauhassa. Järjestä itsellesi aikaa, että voit viipyä kirjoituksissasi haluamasi ajan.

Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, istu hetki hiljaa. Voit rauhoittaa itseäsi keskittämällä huomiosi kukkiin, kynttilään, musiikkiin, itsellesi rakkaaseen kuvaan tai esineeseen tai kuolleen läheisesi valokuvaan. Jos olet luonnon keskellä, kuuntele hetki hiljaisuutta, tuulen tai veden ääniä. Tai kiinnitä huomiosi johonkin luonnossa.

Vaihtoehtoisesti voit hiljentyä ja hiljentää mielesi seuraavalla hengitysharjoituksella: Sulje silmäsi ja ajattele hengittäväsi valoa. Jokaisella sisään hengityksellä elämänkipinä kirkastuu sinussa, ja jokaisella uloshengityksellä valo laajenee koko kehoosi ja ympärillesi. Hengitä jonkin aikaa rauhallisesti ja anna levollisuuden levitä, se tuo samalla keveyttä ja myös läsnäoloa, jonka voit tuntea painona. Sitten hengitä rauhallisesti ja tavallisesti. Ole avoin yhteydelle.

1. Sano: kiitos, että saan olla yhteydessä Häneen; rakkaus on yhteytemme.

2. Kirjoita, mitä haluaisit kertoa Hänelle.

3. Kirjoita, mitä haluaisit kysyä Häneltä?

4. Kun olet kirjoittanut kysymyksesi, laske kynä paperille, sulje silmäsi ja hengitä hetki. Anna mielesi tyyntyä. Ajattele, miltä Hän näytti silloin kun Hän oli parhaimmillaan.

5. Sitten ota kynä ja anna vastauksen tulla paperille. Ajattele, että juuri se, mitä kirjoitat, on Hänen vastauksensa Sinulle.

6. Kysy uusi kysymys, kirjoita se paperille, hiljenny, ja kirjoita vastaus. Kysy niin monta kysymystä kuin tuntuu hyvältä.

Pohdi, mitä saamasi vastaukset merkitsevät Sinulle ja mitä ne merkitysevät Hänelle.

www.markkusiltala.fi www.hyvinvointiasurussa.fi

Hän oli siinä – kokemukset yhteydestä kuoleman jälkeen

Jälleenkohtaamisia -väitöskirja

(C) MARKKU SILTALA
info@markkusiltala.fi
Y-tunnus: 2026952-5

(C) Markku Siltala