Symbolinen kommunikointi Hänen kanssaan

Sarjassa Kommunikointia Kolmessa Maassa

Osa 1: Kommunikointia Hänen kanssaan symbolisesti

Symbolinen kommunikointi on välillistä vuorovaikutusta kuolleen kanssa. Symboli joko edustaa kuollutta itseään tai viesti, joka kuolleelta välittyy, on symbolinen. Kuolleen valitsemasta symbolista esimerkki voi olla vaikkapa perhonen tai lokki; kuollut oli eläessään puhut perhosista ihailevasti ja kuoleman jälkeen erikoinen trooppinen perhonen ilmaantui talvisaikaan suomalaiseen kotiin. Tällöin elävälle oli samantien selvää, että kuollut tuli perhosen hahmossa tervehtimään; tai että kuollut lähetti perhosen.

Aika monet ovat kokeneet symbolikokemuksen tavalla, jossa kokija ensin kokee jonkin ilmiön tai havaitsee jonkin eläimen, tai on mukana jossakin tapahtumassa ja jää sitä hämmästelemään. Kokija ei välttämättä heti ymmärrä tai uskon, että ko. episodi liittyy kuolleeseen, vaikka sellainen aavistus käykin. Myöhemmin asia varmistuu esimerkiksi siten, että hän löytää kuolleen tavaroista vastaavan merkin, tai tekstin, jossa samaa asiaa on kuvattu jne.

Symbolin voi valita kuollut, kuten edellisissä esimerkeissä oli tapahtunut. Yhdessä valittuja symboleja ovat sellaiset esineet, paikat, tuoksut, episodit, sanat tai laulut sekä musiikkikappaleet tai tv-ohjelmat, jotka ovat tuttuja kummallekin yhteisestä elämästä. Yhteinen laulu alkaa soida, kun televisiosta tulee ohjelma lomapaikasta, jossa on yhdessä vietetty lomaa jne. Tällaisia ovat esimerkiksi tietty harvinainen kukka, jonka ilmaantuminen yllättävissä ja kukkien olinpaikoista poikkeavissa olosuhteissa on kokijalle symboli siitä, että Hän on siinä.

Elävän, surevan ja yhteydenottoa odottavan on myös mahdollista valita symboli. Tällainenkin symboli voi olla yhteisestä elämästä tuttu, mutta tässä fokuksena on se, että elävä pyytää kuollutta lähestymään nimenomaan valitsemansa symbolin kautta. Toive vuorovaikutuksesta tulee olla täsmällinen, kuten esimerkiksi: Jos sinun tuonilmaisissa olevan läheiseni mielestäsi minun on ostettava valkoinen pieni talo pienen joen rannalta, niin lähetä oranssi kukka tai kuva oranssista kukasta yhteensä kolme kertaa kolmen seuraavan päivän aikana.

Harjoittele symbolista kommunikointia

  1. Pyydä häneltä suojelua

Valitse symboliksi jokin sellainen, jonka tiedät hänen symbolikseen. Lähetä hänelle rukous/pyyntö, että aina silloin, kun hän on erityisen lähellä sinua joko suojaamassa tai ihan vaan olemassa läsnä, hän lähettää yhteyden merkiksi juuri valitsemasi symbolin. Ilmaantunut symboli on merkki siitä, että Hän on siinä.

  • Pyydä häneltä vastausta

Kirjaa ongelmasi, kysymyksesi, johon haluat vastauksen. Aseta kysymys selkeäksi. Todella vaikeaa kenen tahansa olisi vastata kysymykseen ”mitä sanot minulle, kun haluaisin muuttaa uuteen kotiin; ja anna minulle tuoli symboliksi”. Sen sijaan kysymyksesi on oltava tyyliin ”mikäli minun olisi hyvä muuttaa mahdollisimman pian uuteen kotiin, lähetä minulle jollakin tavalla kolmen päivän aikana yhteensä kolme lasisydäntä tai kuvat niistä, kiitos.”

Eli valitse täsmällinen kysymys, johon odotat häneltä spesifillä symbolilla myönteistä vastausta. Ellet saa toivomaasi vastausta, voit tulkita, että hänen vastauksensa on kielteinen asian suhteen.

Valitse symboliksi mikä tahansa merkki/esine/asia, joka on melko harvinainen. Esimerkiksi mitään kommunikointiarvoa ei ole siinä, että valitsisit symboliksi yleisen symbolin kuten ihanan tuoksun tai tuolin tai sydämen. Ihania tuoksuja on paljon ja tuoleja on paljon. Symbolin pitää olla spesifimpi kuten tietynlainen sydän, valitsemasi tuoksu tai tarkemmin määrittelemäsi tuoli.

Ota hänen vastauksensa vastaan ja luota siihen. Äläkä sen jälkeen enää spekuloi, oliko se hänen vastauksensa tai ei. Halutessasi voit tehdä uuden toisenlaisen symbolisen kommunikointiharjoituksen.

www.markkusiltala.fi www.hyvinvointiasurussa.fi

(C) MARKKU SILTALA
info@markkusiltala.fi
Y-tunnus: 2026952-5

(C) Markku Siltala