alasivut 2 hän oli siinä tekstin yläpuolelle

HÄN OLI SIINÄ

Hän oli siinä -kirja on väitöstutkimukseeni perustuva lohduttava ja helppolukuinen tietopaketti hienovaraisesta ja osin vaietustakin, mutta varsin yleisestä aiheesta, kokemuksista kuolleen läsnäolosta.

Kokemus yhteydestä kuolleeseen läheiseen on yllättävän yleinen. Väitöstutkimukseeni koottujen kertomusten perusteella kuollut läheinen voi ilmestyä uneen, tulla vierelle yhteisessä kodissa, jättää jälkiä tai olla läsnä vahvana aistimuksena, elämyksenä tai tuntemuksena, jonka kokija kuitenkin tunnistaan nimenomaan menehtyneen läheisensä yhteydenotoksi. Viesti on usein hyvin henkilökohtainen, ja kohtaaminen erittäin tärkeä ja parantava osa suremista.

Laajaan suomalaiseen väitöstutkimusaineistoon perustuvassa tietokirjassani kuvaan yhteydenottokokemuksia monesta eri näkökulmasta: kuvaan eri kokemustyyppien luokittelun sekä niiden erityispiirteitä ja kerron mitä kokemukset merkitsevät kokijoille. Tarkastelen myös erilaisia viestejä sekä kokemusten vaikutuksia kokijoiden suruun ja kuolemaan liittyviin käsityksiin. Hän oli siinä -kirjaani olen sisällyttänyt paljon koskettavia ja autenttisia kertomuksia kuolleen yhteydenotoista.

Olen kirjoittanut kirjani Sinulle, joka olet jäänyt kaipaamaan edesmennyttä läheistäsi. Olet jäänyt miettimään ja ehkä mielessäsi kyselemäänkin, onko hän vielä jossakin ja kuinka hän voi – voisinkohan hänestä vielä kuulla jotakin. Kirjani avulla voit myös peilata omia kokemuksiasi, löytää yhtäläisyyksiä ja syventää kokemustasi suhteessa vastaaviin kokemuksiin. Kirjassa on myös harjoituksia, joiden tavoite on vahvistaa suhdetta läheiseen kuolleeseen, johon kokemus yhteydestä liittyy.

Hän oli siinä on käsikirja Sinulle, joka työssäsi kohtaat ihmisiä, jotka kertovat kuolleiden yhteydenotoista. Kirja antaa paljon tutkimustietoon perustuvaa uutta hyödyllistä informaatiota hyvin yleisestä ja hienovaraisesta mutta osin vaietustakin aiheesta.

Mikäli olet kiinnostunut aihepiirin historiasta ja teoreettisesta taustasta sekä tutkimukseni metodiikasta, kannustan Sinua perehtymään Hän oli siinä -kirjan lisäksi myös väitöskirjaani Jälleenkohtaamisia.

Hän oli siinä -kirjan ensimmäinen painos on loppuunmyyty. Kirjan 2.painoksen ilmestymispäivä tarkentuu lähiaikoina (päivitetty 23.9.-21). Tilauksen kirjasta voit tehdä tästä jolloin saat kirjan heti sen ilmestyttyä.

Hän oli siinä -kirjan lukukokemuksia:

”Kiitos Ihanasta kirjastasi ja hämmästys oli suuri kuinka samankaltaisia asioita tunsin itsekin käyneeni läpi unien, kokemusten myötä kuin kirjan tarinoissa.”

”Lainasin kirjastosta kirjasi ”Hän oli siinä” mieheni kuoleman jälkeen. Kirjasi on auttanut minua käsittelemään mieheni äkillistä poismenoa. Kiitos siitä.”

”Ensinnäkin, kiitos kirjasta. Se on kirjoitettu hyvin rauhalliseen ja ymmärtävään tapaan. Siihen tyyliin, josta säteilee lämmin ymmärrys tavallisen ihmisen tavallista elämää kohtaan, mutta samaan aikaan näkemys siitä, että meillä on mysteerejä. Niitä voimme selittää tiettyyn rajaan saakka, mutta jotain on aina vähintään tieteellisen käsityskykymme yläpuolella.”

”Kauniit kiitokset kirjastasi Hän oli siinä sekä kirjan taustalla olevasta uraauurtavasta tutkimustyöstä. Teet tärkeää työtä! Uskon tutkimustietosi tuovan monille, kuten minullekin, lohdutusta vahvistamalla uskoa siihen, ettei meidän tarvitse luopua läheisistämme lopullisesti vaan että he elävät edelleen rinnallamme toisessa ulottuvuudessa.”

Aivan kuin hän olisi ollut siinä…
Oliko se oli uni, joka tuntui todelta,
aivan kuin olisin hänet todella kohdannut?
Oliko se vahva tunne,
että hän seisoo ovensuussa,
istuu pöydän äärellä,
tai kulkee pitkään vierelläni?
Vai kuvittelinko vain?
Toivoinko vain hänet vielä kohtaavani?

Säikähdin ensin toden teolla,
kun hänet yllättäen näin,
mutta sitten hän sanoi nimeni
juuri niin kuin aina ennenkin…
Tunsin hänen tuoksunsa
ja olin varma, että hän oli siinä …
vaikka en osannut sitä järjellä selittää.
Jotenkin vain tiesin, miksi hän tuli
ja mikä hänen viestinsä oli.