alasivu 2.2 kertomuksia kuolleen kohtaamisista yläreuna

KERTOMUKSIA KUOLLEEN KOHTAAMISISTA

Omistan tämän sivun hänelle joka oli siinä.

Jälleenkohtaamiset ovat jatkuneet ja kokemukset syntyvät kertomuksiksi. Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia saada Hän oli siinä -kirjan lukijoilta runsaasti lisää uusia kertomuksia kuolleen kohtaamisista.

Millainen on kokemus kuolleen kohtaamisesta?

Lyhyesti sanottuna; läsnäolokokemus on yllättäen, ilman kokijan vaikutusta syntynyt aistimus, tuntemus, elämys tai uni, joka merkitsee kokijalleen kuolleen läheisen läsnäoloa välittömästi tai symbolisesti. Kuollut aistitaan tavallisilla fyysisillä aisteilla aivan kuin hän olisi siinä. Kuollut on voinut myös kokijan mielestä aiheuttaa tapahtuman.

Läsnäolokokemuksessa kokija yleensä tunnistaa kuolleen. Lisäksi kokija saa kuolleelta viestin, joka liittyy kokijan elämään. Viesti voi myös välittyä kokemuksesta siten, että kuollut ei viestiä välttämättä verbaalisesti kerro, vaan viesti välittyy kokemuksen tapahtumista symbolisesti. Läsnäolokokemuksessa tapahtuva vuorovaikutus voi olla myös vastavuoroista, jolloin kokija viestittää kuolleelle omia ajatuksiaan.

Tällä sivulla tulen julkaisemaan valikoituja esimerkkikertomuksia, jotka edustavat tutkimuksessani määrittelemiäni eri kokemustyyppejä. Tutustumalla kertomuksiin voit tarkastella myös omaa kokemustasi ja löytää kokemuksestasi tärkeimmät erityispiirteet sekä sen avulla määrittää kokemuksellesi luokittelun ja kokemustyypin. Tai sitten ihan vaan voit heittäytyä kokemuskertomusten ihmeelliseen maailmaan.

 
Haluatko Sinä jakaa kokemuskertomuksesi kanssani?

Jatkan tutkimus- ja kirjoitustyötäni ja kerään edelleen aineistoa. Käytän saamiani kertomuksia aihetta käsitellessäni kirjoituksissa, luennoilla, koulutuksissa ja blogeissa. Kertomusten lähettäneiden yksityisyys on aina suojattu; katkelmat esitän nimettöminä ja tarvittaessa nimet ja paikannimet muutettuina tai poistettuina. Lähetä kokemuskertomuksesi minulle täältä.
Kokemuskertomuksen lähettäneiden kesken arvon kolme kertaa vuodessa (elokuussa; joulukuussa ja huhtikuussa) dialogikeskustelun kokemuskertomuksesta kanssani.

Hän oli siinä – miten dokumentoin kertomukseni?

Kokemuksen kirjoittaminen kertomukseksi sisältää usein monta vaihetta pohdintoineen ja hämmästelyineen. Nähdyn unen tai koetun läsnäolokokemuksen jälkeen kokija saattaa usein tunnustella ja pohtia kokemaansa. Kannustan kirjoittamaan kokemuksen kaikkine yksityiskohtineen heti muistiin. Myös ne asiat, joita ei sillä hetkellä ymmärrä – myöhemmin voi oivaltaa niiden merkityksen. Kirjoita muistiin myös kokemukseen liittyvä tunne tai tunnelma sekä oma tulkintasi tapahtuneesta: miksi kokemus tapahtui ja mitä kuollut läheinen viestitti. Myöhemmin voi lukea muistiinpanoaan sekä pohtia, muuttuiko jokin omassa elämässä läsnäolokokemuksen jälkeen.

Kirjoita Hän oli siinä -kertomus vaikka vain itseäsi varten, sillä omaa arvokasta ja ihmeellistä kokemusta kannattaa kohdella hellävaroen. Kokemuksen voi jakaa myös kertomalla, mutta muista, että kokemuksesi on aito, uniikki ja arvokas riippumatta siitä, mitä muut siitä ajattelevat tai sanovat. Vaali jälleenkohtaamisia. Lähetä oma kokemuskertomuksesi minulle täältä.

 
Hän oli siinä – haluaisin puhua kokemastani

Kokemus kuolleen yhteydenotosta yllättää ja sitä voi pohtia, kenelle näistä kokemuksista uskaltaa kertoa? Onkohan minussa kaikki hyvin, kun olen tällaista kokenut? Tai olenko ainoa, jolla näitä erityisiä, mutta kauniita kokemuksia on?

Dialogi on matalan kynnyksen palvelu, jossa voit jakaa oman kokemuksesi kanssani ja tulla kuulluksi. Yhdessä keskustellen kokemus rakentuu yleensä kokijan oman elämän voimavaraksi.

Kokemuskertomuksia

Eläinsymboli:

Toinen kokemus tapahtui äidilleni ja pikkuveljeni ystävälle samana kesänä kun minä näin unen.

Äitini oli viettämässä kaunista kesäiltaa kallioilla meren äärellä veljeni hyvän ystävän kanssa. He istuivat kalliolla, joka oli suosittu ajanviettopaikka. Paikalla heidän lisäkseen oli myös muitakin ihmisiä joidenkin kymmenien metrien päässä heistä. Jossain välissä heidän lähelleen lensi lokki. Alkuun äitini ja veljeni ystävä eivät kiinnittäneet huomiota, sillä lokit ovat aika tyypillinen näky meren äärellä. Tämä lokki oli kuitenkin tullut hyvin lähelle. Niin lähelle, että se oli kiinnitänyt heidän huomionsa. Lokki availi nokkaansa ja katsoi suoraan heitä. Tätä kesti useita minuutteja. Se vain availi nokkaansa ja tapitti heitä. Sitten se lensi pois. Äitini sekä veljeni ystävä eivät keskustelleet linnun käytöksestä mitään toisilleen, kunnes sama toistui uudelleen. Ja mainittakoon se vielä, että kyseisellä kalliolla oli muitakin ihmisiä istuskelemassa, mutta lokki ei lähestynyt muita ihmisiä vaan palasi heidän vierelleen, tuli taas lähelle ja availi nokkaansa. Siinä vaiheessa veljeni ystävä oli tokaissut äidilleni ääneen;  ”pidät mua varmaan ihan hulluna, mutta mä olen aivan varma et toi on Ville!” Äitini purskahti puolihuvittuneena sanoen ajatelleensa aivan samaa, muttei ollut myöskään ensimmäisellä kerralla tohtinut sanoa sitä ääneen. Veljeni ystävä pohti sen jälkeen ääneen äidilleni että ”miksi hitossa se päätti olla lokki?! Miksei joutsen tai jokin muu…miksi lokki?” He naureskelivat ja kokivat vahvasti, että veljeni oli tullut sanomaan heille heipat. 

Muutama viikko tapahtuneesta pikkuveljeni lähimmät ystävät halusivat järjestää muistotilaisuuden ystävien kesken, koska koronan vuoksi muistotilaisuuteen hautajaisissa ei ollut mahdollista osallistua. Näin erään veljeni ystävistä ottaneen instgramin story osioon kuvia muistotilaisuudesta. Eräässä kuvassa oli 2 veljeni ystävää, kuvissa komeilivat heidän jaloissaan tuoreet muistotatutoinnit veljeni muistolle, tatuointi oli lokin siluetti ja pikkuveljeni nimi. Hastag:inä #lokinpojanläksiäiset. Otin screenshotin ja kysyin äidiltäni tiesikö mitä se tarkoitti. Äitini ei tiennyt. 

Äiti kysyi myöhemmin pikkuveljeni ystävältä, mikä tarina tällä lokkiaiheella oli ja miten se liittyi veljeeni. Hänen ystävänsä kertoivat, että heitä on pieni tiivis poikaporukka, johon veljenikin kuului, he kutsuivat itseään nimellä lokinpojat ne vallattomat, ilkikuriset vailla huolen häivää. Se oli heidän juttunsa. Tästä tuli nimitys lokinpojat. Eli myöhemmin saimme vastauksen pikkuveljeni ystävän kysymykseen ”miksi se valitsi olla lokki?”

 

Parantava lähellä olon tuntemus:

Kerron aluksi tämän tapauksen taustoista. Minulle rakas ja läheinen appiukkoni oli kuollut kevät talvella, vuosi oli 19nn. Oli lokakuu, siis jo pimeä. Mieheni oli porometsässä. Olin yksin kotona nuorten poikiemme kanssa. Minulla oli kova päänsärky, makasin sohvalla ja itkin. Pyysin poikiani menemään toiseen huoneen ja laittamaan oven kiinni. Halusin olla rauhassa. Olohuoneessa, jossa makasin ei ollut valoa, eteisestä loisti valo. Siinä maatessani tunsin appiukkoni läsnä olon. Nousin istumaan ja katsoi sinne pain, mistä läsnä olo tuli. En nähnyt mitään. Istun ja ravistelin päätäni, yritin tarkentaa katsettani. Läsnä olon tunne oli hyvin voimakas ja lämmin. Tunne kesti muutaman minuutin. Minulla oli tarkka paikka tiedossa, mistä läsnä olo tuli. Se tuli olohuoneen puolelta, eteisen valon suunnalta. Siinä istuessani minulle tuli hyvin rauhallinen ja lämmin olo. Hetken päästä päänsärkyni loppui ja oli pitkään poissa.

Tämä tapaus oli ensimmäinen kerta, kun tunsin kuolleen läsnä olon. Tapaus vaikutti minuun syvästi. Se muutti käsitykseni kuolleiden läsnä olosta. Sen jälkeen minulle on ollut selvää, että kuolleet seuraavat meidän elämäämme.

  –  –  –  –  –

Symbolinen kokemus; kaksi puhelinkokemusta jotka liittyvät toisiinsa:

Mutta siis, oli kulunut 9 kuukautta veljeni kuolemasta ja maaliskuussa oli syntymäpäiväni.

Olin ulkona istumassa kevätauringossa ja nautin kevään lapsena luonnon upeasta heräämisestä pitkän pimeän kauden jälleen eloon. Linnut lauloivat ja ajattelin, että sinäkö veljeni olet ottanut linnun hahmon ja laulat syntymäpäiväni kunniaksi noin kauniisti.

Samassa kännykkääni tuli viesti, joka oli erikoisesti vaalean harmaalla pohjalla kännykän alareunassa eikä niin kuin normaalisti viestin muodossa, joka pitää avata. Siinä luki, soitan myöhemmin. Katsoin varmuuden vuoksi kännykkäni valmiit viestipohjat, eikä sieltä löytynyt lainkaan tällaista viestipohjaa.

Sanoin, kiitos veljeni muistamisesta.

Yöllä heräsimme mieheni kanssa klo 02.00 siihen että kännykkäni soi. Puhelimen näytössä paloi valo, mutta mitään puhelua ei kuitenkaan ollut tullut saapuvaksi. Eikä mitään numeroa ”tulleesta” puhelusta. Veljeni siis soitti todella myöhemmin, niin kuin päivällä jo ennakkoon ilmoitti.

Ohessa kuolinhetkellä tapahtunut energiatuntemus sekä telepatiatuntemus, johon liittyy valosymboli:

Yhä yhtä eläviä kuin olisivat tapahtuneet eilen

12-vuotiaana havahduin yöllä n klo 02, kun mummini sielu ikään kuin lensi pääni läpi, hyvästellen. Aamulla itkin äidille, että mummi on kuollut. Äiti sanoi että höpsistä, se oli vain unta. Samassa puhelin soi, mummin sisko ilmoitti että mummini oli kuollut yöllä nukkuessaan. Aamulla kodinhoitaja oli löytänyt hänet.

Ukkini ilmestyi minulle, kun olimme kävelemässä kotikaupunkini paikallisella hautausmaalla laskettuamme hänen arkkunsa hautaan. Oli jo pimeä joulukuun pakkasiltapäivä. Yhtäkkiä kuusen latvan korkeudella havaitsin väreilevän elohopeamaisen muodostelman, ja telepaattinen tieto (ei ajatus) tuli suoraan tajuntaani, että ukki on siellä, ei haudassa. Aloin tanssia iloissani ja sitten hävetti, kun sillä lailla riemuitsin hautajaisissa. En kertonut tästä kellekään jostain syystä.

Nämä tapaukset, vaikka niistä on aikaa [kulunut lähes puoli vuosisataa], ovat yhä yhtä eläviä kuin olisivat tapahtuneet eilen.